Top

Over Ponywood
Ik ben Petra Poortman-van Duffelen, eigenaar van Ponywood. Ik vind paarden erg leuk en heb er zelf een aantal gehad. In die periode gaf ik ook paardrijles aan kinderen en iedere keer verbaasde ik me er weer over hoe moeilijk het was om aan leuke en betaalbare paardenspulletjes te komen. Ik maakte altijd al heel veel zelf (ook omdat ik dat heel leuk vind) en zo heb ik in 2004 mijn eerste webshopje geopend, waarin ik al mijn creaties verkocht (met en zonder paarden).

Dat werd een enorm succes, ik kreeg veel opdrachten en daarbij ook webdesign-opdrachten.  Sinds 2009 maak ik alleen nog leuks met paarden en heet mijn webshop Ponywood. Jack Russel Bailey hoort er ook bij, al slaapt ze wel veel :D

Nog steeds ben ik enorm dankbaar dat ik dit mag doen, ik word er ook nog steeds heel blij van. Elk paardje in de Ponywood "stal" is een paardje dat met veel plezier en liefde wat extra kleur heeft gekregen om kinderen blij te maken.

Wat voor mij het belangrijkste is, is dat alles wat ik maak en verkoop betaalbaar blijft. 

Inmiddels worden er dagelijks paardjes verzonden naar kinderen in Nederland en soms ook Belgie. De Ponywood-paardjes gaan ook naar maneges, ponykampen en souvenirshops. 

Om het betaalbaar te houden sponsor ik geen ponywedstrijden meer, heb ik geen duur programma voor klant-reviews en besteed ik mijn tijd liever aan het maken van paardendingetjes en zoeken naar nieuw materiaal, dan aan social media. 

Voorlopig liggen er nog heel veel nieuwe ideetjes op de plank, en zolang er ideetjes zijn en enthousiaste klanten, ga ik lekker verder met Ponywood. Eigenlijk is het gewoon veel te leuk allemaal :)

Ik dank u voor de tijd en moeite die u heeft genomen om wat meer over Ponywood te lezen. Als u vragen heeft kunt u uiteraard altijd even mailen, ik beantwoord mailtjes zo snel mogelijk en zoveel mogelijk zelf.

Ik wens u nog een hele fijne dag en hoop dat de paardjes ook bij u voor een glimlach hebben gezorgd (want daar doen we het voor hoor!)

Petra Poortman-van Duffelen